dilluns, 5 d’octubre del 2015

ESCOLTEM: Serrat 50 anys - Música i poesia



Divendres, 30 d'octubre de 2015 - 20:00 hores
Àrea d'Activitats de la Biblioteca

El 18 de febrer de 1965 Joan Manuel Serrat va iniciar la seva carrera musical en el programa Radioscop de Salvador Escamilla a Ràdio Barcelona. Tenia 20 anys i així ho va dir en una de les seves primeres cançons.

Abans havia format part d’un petit conjunt amb tres amics que no va arribar gaire lluny, segons diu ell mateix.

Vivia al barri del Poble Sec de Barcelona i, sense saber massa perquè, va estudiar el que aleshores se’n deia peritatge agrícola, carrera que va acabar però que no va arribar a exercir mai.

Ran el seu debut a Ràdio Barcelona, i després de presentar alguna maqueta seva a diverses discogràfiques, la companyia Edigsa va confiar en ell i el mateix 1965 va poder enregistrar els seu primer disc amb quatre cançons de les que n’era autor de música i lletra: Una guitarra, Ella em deixa, La mort de l’avi i El mocador. 

Un any després enregistrava el segon disc amb quatre cançons més, que van ser d’èxit immediat: Quan arriba el fred, El drapaire, Sota un cirerer florit i l’emblemàtica Ara que tinc vint anys.

Va un dels Setze Jutges i, sens dubte, un dels impulsors de la música als nostre país.

Ara fa 50 anys de la seva primera presentació pública i per això hem volgut recordar-ho amb aquest recital, forçosament incomplet, amb cançons i poemes, lletres i músiques seves i també d’altres, que ha escampat pel món.

Amb: 
Jordi Bernaus
Conrad Caellas
Marta Frauca
Clara Gili
Antonio Suárez
Joan López
Neus Puigpinós
Vanessa Sáez
Albert Vidal

I la participació dels nens i nenes Aida, Anna, Arnau, Noa i Núria.

Direcció d'Albert Vidal.


Acte organitzat per la Biblioteca Joan Maluquer d’Artesa de Segre i l’Associació Artesenca per a les Arts.