dilluns, 21 de setembre del 2015

SORTIDA A MEQUINENSA DEL CLUB DE LECTURA - Activitat "Llegim Moncada"



Enguany es commemora el 10è aniversari de la mort  de l’escriptor Jesús Moncada  (Mequinensa  1941 – Barcelona 2005 ) i en el marc de l’ Any de les Biblioteques, les Centrals de Biblioteques de Lleida i Terres de l’Ebre impulsen diverses propostes relacionades amb l’escriptor i el seu món.

Una de les activitats és "Llegim Moncada" i es complementa amb una sortida a Mequinensa, el proper dissabte 3 d'octubre.

Aquesta sortida va adreçada al membres del Club de Lectura de la Biblioteca i consisteix:

LA RUTA LITERÀRIA “JESÚS MONCADA”
Al matí, visita guiada que transcorre per espais del  desaparegut  “Poble Vell de Mequinensa”, que  Jesús Moncada va immortalitzar en les seves obres.  Inclou visita al Museu d’història de Mequinensa i a l’ Espai Jesús Moncada.
Itinerari:
Poble Vell, el mur  i el Riu , el mesón “la fonda del vell senglar”, casa natal de Jesús Moncada, plaça d’armes, cine de dalt carrer Sant Francesc, l’església, la plaça de l’ Ajuntament, el camp  de futbol, el castell,  navegants calafats i miners.
A la tarda teatre al Teatre Goya de Mequinensa amb:

El darrer dia del Cafè de la Granota” de la Companyia Mea Culpa

Amb aquesta comèdia, inspirada en els contes d’El Cafè de la Granota, de Jesús Moncada, reviurem el darrer dia de totes i cada una de les famílies que varen deixar l’antic poble de Mequinensa per començar una nova vida, amb l’humor i la ironia pròpies de Moncada.

Dins l’activitat “Llegim Moncada”, s’ha proposa la lectura i comentari de l’obra de Jesús Moncada  als  Clubs de Lectura de les biblioteques
 
Un total de 20 biblioteques (13 de les comarques de Lleida i 7 de les comarques de Terres de l’Ebre ) hi participen entre abril de 2015 i maig de 2016 llegint els títols següents: Camí de sirga, Calaveres atònites, El Cafè de la granota i Estremida memòria.
 
A Lleida  hi participen les biblioteques  d’Agramunt,  Alcarràs, Alguaire, Almenar, Artesa de Segre,  Bell·lloc d’Urgell, Bellvís, Juneda, Pardinyes,Torregrossa, Tremp i el Bibliobús Garrigues-Segrià.