dimecres, 26 de maig del 2010

21è PREMI DE NARRATIVA BREU - Lliuramet de premis

El proper diumenge 30 de maig de 2010 a les 13 hores es farà l'entrega dels 21è Premi de Narrativa Breu d'Artesa de Segre.

L'acte es cel·lebrarà al local de La Dàlia Blanca i comptarà amb la presència de l'escriptor Ramon Rubinat.
Biografia
Ramon Rubinat és llicenciat en filologia hispànica (Universitat de Lleida 1997). Ha exercit de lector d’espanyol i de català a la Universitat de la Guajira (Riohacha, Colòmbia), a la Universitat Hankuk d’Estudis Estrangers (Seül, Corea del Sud), a la Universitat de Provença (Ais de Provença, França), a la Universitat Johns Hopkins (Baltimore, Estats Units) i també ha desenvolupat aquesta tasca a la Universitat de Lleida. Ha publicat els llibres Ziga fins a Corea del Sud (premi de prosa les Talúries, 2005), Festival. 11 cuiners joves de Lleida (premi Gourmand 2007) i la sèrie de reportatges "Territori Lleida", apareguts al diari Segre, (premi Pica d’Estats 2009). Ha dirigit i interpretat els recitals de poesia: Poésie et musique des Siècles d’Or (al Col·legi d’Espanya, a París) i Poesia del Segle d’Or (a la Universitat de Lleida). És membre del jurat dels premis Maria Mercè Marçal (poesia), Les Talúries (prosa) i el Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa (prosa). Actualment treballa a l’Oficina de la Universitat d’estiu de la Universitat de Lleida.
Actualment també dirigeix l'espectable de poesia Dones de Blues.

dimarts, 25 de maig del 2010

X SETMANA DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL - "de l'ABC a l'SMS"

Del 27 de maig al 12 de juny de 2010 la biblioteca acollirà l'exposició de la X Setmana del Llibre Infantil i Juvenil de les Terres de Ponent.


Aquesta setmana inclou una exposició monogràfica que enguany porta el títol "De l'ABC a l'SMS" i ofereix una selecció de llibres sobre l'evolució al llarg dels anys de l'escriptura i la comunicació fins l'actualitat.


Feu memòria perquè el trajecte s'ho val! De l'Abc a l'Sms… O és que no recordeu quan «m» i «a» feien ma? Doncs ara «a», «de» i «u» fan «ad1»…Veniu a la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil, veniu sense por a recórrer el procés d’escriptura, DE L'ABC A L’SMS, i seguiu-lo –ja sigui del dret o de l’inrevés, segons la companyia.

dilluns, 24 de maig del 2010

CLUB DE LECTURES D'ALENTORN - maig 2010

Aquest mes en el club de lectures d'Alentorn hem llegit i comentat el llibre



L'ELEGÀNCIA DE L'ERIÇÓ


Barbery, Muriel
Títol original: L'élégance du hérisson
Ed. El Balancí
Barcelona 2007
Pàgines 296
Gènere: Novel·la
Traducció: Anna Torcal i Salvador Company
Disseny Coberta: Francesc Sala



Biografia Muriel Barbery




Text de contraportada
Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera d’un bloc de pisos al número 7 de la rue de Grenelle de París. Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música..., una àmplia cultura que oculta als seus veïns, ja que, ¿on s’és vist que de la boca d’una portera surtin frases tan erudites? Paloma, dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant de nena superdotada, i ha decidit posar fi a la seva vida, ja que ¿quin sentit té dur una existència buida com la dels adults? Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal·la a l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia.

dijous, 13 de maig del 2010

L'HORA DEL CONTE DE LA BIBLIOTECA -. maig 2010

Hola nens i nenes!

El proper dimecres 19 de maig a 2/4 de 6 de la tarda us explicarem dos contes:

"El flautista d'Hamelín" llegenda d'origen germànic i "El molinet màgic" rondalla popular catalana que va recollir el folklorista Amadeu Amades.


Porteu colors i pintareu un dibuix!

dilluns, 3 de maig del 2010

CURS INICIACIÓ A LA INFORMÀTICA

Hem preparat un curs d'iniciació a la informàtica per a totes aquelles persones que tenen el neguit d'aprendre a fer anar l'ordinador.

En el temari del curs es tractarà:
- Elements bàsics i primers passos.
- Finestres de windows.
- Teclat (les seves possibilitats) i ratolí.
- Fitxers.
- Explorador de windows (carpetes i subcarpetes).
- Navegar per internet (navegadors i com funcionen).
- Buscar informàció a internet.
- Correu electrònic.

La durada del curs és de 20 hores i comença el 18 de maig, els dimarts i dijous de 3 a 5 de la tarda a la sala d'Independent soft.

Les places són limitades.

Per més informació i inscripcions a la biblioteca.